De Trojanen roofden Helena van de Grieken. In woede ontvlamd trokken de Grieken ten strijde tegen Troje. Zeven jaar later is deze oorlog in een diepe impasse geraakt. Men is geen stap vooruit gekomen en aan Helena zelf hecht intussen niemand nog veel waarde. Maar de Grieken kunnen niet terug. Ze hebben zich te diep ingegraven. Ze moeten de oorlog winnen, of de politieke leiders verliezen hun gezicht.

Aan Trojaanse kant stelt Hector voor Helena aan de Grieken terug te geven en zo het slopende conflict te beeindigen. Maar ook de Trojanen willen het slagveld met geheven hoofd kunnen verlaten. Het gevoel zeven jaar voor niets te hebben gevochten vrezen ze meer dan het volharden in een uitzichtloze oorlog.

In dit klimaat worden twee jonge mensen verliefd. Troilus en Cressida proberen hun gevoel zuiver en oprecht te houden in een door oorlog aangetaste omgeving.

Keesen&Co brengt het ontluisterende en tragikomische 'Troilus en Cressida' met twaalf acteurs. De toeschouwer is er getuige van hoe mensen worden meegesleept in een grillig groepsproces. Herkenbaar, aandoenlijk, en soms bijzonder wreed.

Troilus en Cressida

met Wim Bouwens, Reinout Bussemaker, Dic van Duin, Arjan Duine, Kenneth Herdigein, Ad Knippels, Monique Kuijpers, Michiel Nooter, Thomas Oerlemans, Ruud van der Pluijm, Michiel Varga, Anne van der Ven

vertaling, bewerking & regie Willibrord Keesen, kostuumontwerp Frieda Dauphin, lichtontwerp Dan Rapaport, decor Keesen&Co, kapwerk Pilo Pilkes, techniek Robert Koletzki, grafisch ontwerp Igor Teuwen, fotografie Bas Mariën, productieleiding Ineke Rutgers, zakelijke leiding Elena Hanselaar, ass. zakelijke leiding Frederike Gylstra, publiciteit Arda van der Steen, met dank aan Dr. L.A.J. Burgersdijk, Marc van Bree, Vonni Dewinter, Vera Fret, Marc Kamphuis, Petra Kamphuis, Lisette Mertens, BEO, De Paardenkathedraal, e.v.a.


KEESEN&CO SPEELT
William Shakespeare